Michael Garderud – Mannen som kränktes för mycket

I Expressen kan man läsa att upphovsmannen bakom mynten som präglats med ”Vår horkarl till kung” har polisanmälts av en man vid namn Michael Garderud. Han har tagit illa upp av myntet och vill ge tillbaka. Men det är inte första gången Michael är upprörd över något. Här är några andra tillfällen då Michael figurerat i media:

Har du sett Michael Garderud i tidningen? Skicka in länk, bild eller beskrivning i kommentarerna. Jag ser personligen fram emot att följa hans karriär som mediapersonlighet.

MICHAEL UPPMÄRKSAMMAR LISTAN: ”Jag är envis, inte kränkt”

 

Michael finns nu som ett image macro! Skapad av Jack Werner. Du kan göra en egen här.
20120906-234841.jpg

(Tipstack: @SirPrankmonkey)

89 reaktion på “Michael Garderud – Mannen som kränktes för mycket

  1. Amanda

   Hahahahaha! ”Ringer till konsumentverket om detta som säger direkt att detta är diskriminering och falsk marknadsföring”. Hmm, Michael, sa konsumentverket verkligen att detta är diskriminering? Är du helt säker på det?

   Svara
  1. Jennie

   Jag tror jag löst denna. Han är skriven i Mölndal. Flickvännen Victoria, hans ständige följeslagare och medoffer, bor i Frölunda. Han är från Kristianstad, och kanske har sommarhus/familj där?

   Men jobbigt för honom, ingenstans är han säker.

   Svara
   1. A Gormanstrop (Mrs)

    Enligt artikeln om säkerhetsventilen är han från Tomelilla och flyttade till Kristianstad…går det kanske att hitta några gamla artiklar från Ystad Allehanda från Garderuds ungdom?

    Svara
 1. Pingback: (MK): Vän av ordning | Yourchoir

 2. Fredrik Olsson

  Har du läst American Gods av Neil Gaiman? Skitbra bok där all världens gudar och andar får liv och fysisk form av det faktum att tillräckligt många människor väljer att tro på dem. Efter att jag klickat på dina länkar om Michael Garderud slog det mig att det Gaiman skrivit nog baskemej kan vara sant ändå. Michael Garderud skulle i sådana fall personifiera den fysiska manifesteringen av ‘mannen på gatan’. Alltid lätt kränkt över småsaker. Alltid villig att synas med sitt namn i lokalpressen. Ständigt redo att säga ifrån när någon i sitt beteendemönster hamnar utanför mittskiktet. Fasen, de har till och med samma initialer!

  Svara
 3. Jack

  Alltså av alla konstiga saker att minnas.. Men är inte det där mannen som var ansvarig för Lunarstorms länksamling ”navelludd” när det begav sig. Hans lunarnick var ”thegessle” och han hade t o m uppträtt som just Gessle i sikta mot stjärnorna tror jag

  Svara
  1. Michael Garderud

   50% rätt Jack, Var med i Z-TV i början på 90-talet och gjorde en parodi på Gessles ”Joyride” Jobbade alldeles riktigt med ”navelluddet på Lunarstorm och körde även lite ”Lunar-radio”

   Svara
 4. Bosse

  Finns ju massor med sådana här proffsgnällare eller allmänt mediakåta personer som plötsligt dyker upp både här och där. Cecilia Beckroth var ju ett annat exempel för några år sedan. Det bisarra är ju alla kvällstidningar som publicerar smörjan, men det är ju det enda de är till för.

  Svara
 5. Lizzie

  Lokaltidningsredaktioner älskar människor som han. Det finns inget som livar upp en dag på jobbet som en gnällspik. Lyckan att få skriva ner en lokaltidningsbesvikelse. Utan gnället tystnar skratten. Glesbygden dör och politikerna slutar lyssna på folket.

  Svara
 6. Karl

  Den här killen är inte bara ett skämt. Han förföljde och trakasserade mig under nästan ett års tid. Skönt att någon har upptäckt att han inte är riktigt frisk!

  Svara
 7. Henric Denzler

  Det hade varit kul, om du har tid och ork förstås, om länkarna låg i kronologisk ordning. Så att man som läsare kan följa Michaels äventyr från början till slut. :-)

  Svara
 8. Lisa S

  Om denna karl kom in och tjafsade i butiken som jag jobbar i skulle jag faktiskt kunna tänka mig att läxa upp honom efter noter i hopp om att han då byter butik. Det skulle vara värt ett snack med butikschefen efteråt, till och med. En riktig slamkrypare som suger energi och förnedrar stackars servicepersonal på daglig basis som måste sitta och le och be om ursäkt till någon jävel som tror att han är centrum av universum… fy fan vilken vidrig människa.

  Svara
  1. Mariana

   Då skulle den incidenten finnas i en lokal blaska nära dig snabbare än du räknat kassan. Men det vore säkert värt det också.

   Svara
  2. Stefan

   Jag jobbar i en butik som han är inne i då och då. Visste inte att han varit med i femtielva tidningsartiklar men har sett Metro-artikeln där han blivit feldoserad, blev väl inte direkt förvånad när jag läste den…..

   Han är snäll och trevlig men uppträder något förvirrat och ställer väldigt mycket frågor, ofta är det frågor som man som butiksarbetare knappast kan förväntas känna till svaret på. Tid tar det ofta också, tid där andra kunder blir försummade. Känslan är väl att han, lite naivt, förväntar sig mer av omgivningen än vad han borde. Skulle kunna skriva mer, om en specifik händelse, men vill inte sätta min butik i någon dum situation.

   Svara
   1. Michael Garderud

    Hej Stefan

    Intressant detta med kundrelationer och hur man uppfattas.
    Du får gärna berätta mer. Jag blev faktiskt lite nyfiken nu (inte kränkt) Visserligen har jag jagat och tipsat om snattare på H-P.
    (till H-P personalen, inte GP) Jag säger inte heller att H-P är en dålig butik. Tvärtom.

    Svara
 9. Liln

  Cykeltjuv stoppades med GPS
  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1018968-cykeltjuv-stoppades-med-gps

  Tyvärr har GP tagit bort Läsarbild: bylinen… men den visas / är cachad om man googlar på namnet på artikeln + garderud.

  Kan det vara för att det är Michael som är den hemliga agenten som direktrapporterar till polisen måntro?

  ”” Han lämnade fortlöpande rapporter till polisen och efter tio minuter kunde en polispatrull stoppa framfarten vid Frölunda torg och gripa cykeltjuven. ””

  Svara
  1. Michael Garderud

   Hej Liln

   Vill dementera att jag inte var denna tipsare till polisen. Det var cykelägaren själv som gjorde detta. Jag gick däremot förbi med min kamera och tog denna bild (samt flera) vid gripandet och hörde av mig till GP.

   Svara
  1. Michael Garderud

   Ja fy fan vad fräckt gjort.. Ett av mina absolut första intåg i filmvärlden. Lite naivt tyckte jag att jag skulle ha en given plats. Men som sagt.. man lär sig mer och mer hur statistlivet och filmvärlden funkar. (Och även Zolfagarys hjärna) Redigeraren blev ju inte alltför glad kan jag säga.

   Svara
 10. Mja Psychokitty

  Fick Michael för lite uppmärksamhet som liten? Är hans största dröm en sagoboksserie med Michael i boktiteln? Antingen är han rubbad på allvar och borde söka hjälp eller så är han bara en attentionwhore av klass. Tröttsam människa i vilket fall, mja.

  Svara
 11. Martin Rynoz

  ”– Jag ville ge igen med samma mynt, säger en upprörd Michael Garderud.”

  Utöver den lama ordvitsen, hur är det där att ”ge igen med samma mynt”? Snarare ”ge igen på ett helt orelaterat sätt som inte ens nästan är samma sak som myntförfalskarens diss mot kungen”.

  Svara
 12. Sambucca

  Förbannat rolig läsning, och det är ännu roligare att kvällstidningar i brist på nyheter urskiljningslöst skriver om tomten:-)..

  Han kanske dyker upp i Big Brother framöver så att du får ett ansikte på honom..

  Svara
  1. Dura

   Länken funkar inte för mig..
   Får meddelandet: ”Den här videon är privat”
   Det spelar ingen roll om man är inloggad på Youtube eller ej..

   Snälla fixa detta.., annars ringer jag Michael Garderud!
   😉

   Svara
 13. Pingback: Istället för länkkärlek: url-knull « kvinnopartaj

 14. Anders

  Jag tycker mest bara synd om denna människa. Om en del människor säger man ju att ”han/hon har en skruv lös”. Det är ett uttryck som dom flesta av oss är bekant med, mer eller mindre. Vad det gäller Michael Garderud och det uttrycket, så skulle det nog löna sig att köpa både en skruvdragare och en momentnyckel!

  Tragiskt… Tragiskt… Tragiskt… Usch, nu mår jag nästan dåligt för att jag ens orkade kommentera denna där… Men, jag får skylla på att jag var så disträ, så jag märkte inte vad jag gjorde förrän jag skrivit klart och tryckt på ”Lämna kommentar” 😀

  Svara
 15. Sven

  Den mannen kan inte må speciellt bra, men det stora problemet här måste ändå vara tidningarnas val att ta honom på allvar. Visst hade det varit värre om de gjort narr av honom – vilket vi gör här – men varför inte bara ignorera sådana uppenbara uppmärksamhetssökare?

  Jag förstår att det inte är så lätt för journalister att fylla sin sida i lokaltidningen varje dag, men en kränkt medborgare är knappast en nyhet. Speciellt inte när det är samma fåtal medborgare som kränks vecka ut och vecka in. Inte heller är de ”missförhållanden” han påtalar av den dignitet som han gör gällande. Han hittar en patron, som ”polisen tror kan vara militär” – oj, den måste vara farlig! – och oroar sig för att någon kunnat trampa (!) på den. Det är väl inte förvånande att Garderud uppenbarligen frikallades från tjänstgöring, men… Vart är landet på väg, egentligen?

  Svara
 16. Flink

  Men herregud, killen visar lite civilkurage och blir häcklad av en fjompig dödsmaskin och ett gäng högstadieungar som aldrig skulle våga (eller ”orka” som de skulle säga) säga ifrån när något är fel, som tror att det är normalt att inte bry sig om vad som händer runt omkring. Varför skall man inte få tycka att glashögar skall sopas upp, att ungdjävlar inte skall åka utanpå spårvagnar, att snabbmatstillverkarna skall ha koll på att de inte stoppar förpackningar inuti maten istället för utanför? Om han nu råkar bo i en del av världen där det är intressant att skriva om vardagsbekymmer så är det väl bra. Dessutom skrivs det här därför att någon också vill läsa det, konstigt nog. Lägg ned gnället, låt killen vara ifred säger jag.

  Svara
 17. Green Haven

  Vid en första blick är det svårt att inte skratta. Vid nästa att skaka på huvudet. Men i slutändan är det tragiskt att detta är reaktionen vi får i Sverige om vi bryr oss ”för mycket”. Jag hade personligen önskat att en person som Michael hade gått förbi om jag blev utsatt för misshandel eller annan allvarlig händelse. Någon som vågar bry sig och stå upp för vad han tycker! För faktum är att vi är lite typiska i det avseendet, att inte våga. ”Sköt dig själv och skit i andra” är kanske ett väl vedertaget motto. Vi är lite som små insnöade möss… Många av oss klagar gärna, men få tar till handling med sina ord. Så hur komiskt det än verkar, och hur tragiskt det än är att någon känner en sån stark frustration att de måste gå till tidningen med vardagligt missnöje i tid och otid, så kanske det behövs en motvåg till den passivitet och rädsla för att säga ifrån som tycks styra detta avlånga land i alltför många avseenden. Dock ska tilläggas, jag hade inte velat vara den som hamnat i skottlinjen för en person som Michael Garderud. Men om han kunnat samla sin kraft till att nyttja i allvarligare avseenden, så hade han nog varit en farlig hjälte som utfört stordåd, istället för Sveriges mest kränkta man.

  Svara
 18. Pingback: det här är typ det roligaste jag har sett | Wall of text

 19. Lasse

  Gardis melard kallades han på 80 talet av gänget snubbar där jag var en med bl.a. Ogge melon, burre, alpha med flera… Han va knäpp redan då lmao

  Svara
 20. Pingback: Michael Garderud är Sveriges meste anmälare i media: ”Jag är envis, inte kränkt” | Ajour

 21. Pingback: ”Jag är ingen kränkt man utan vill bara säga ifrån” | Norstad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>