Musik som partipropaganda – eller hur jag lärde mig älska skämskudden


Bilden föreställer Mange Schmidt. Han påstås vara musiker.

Jag har hittat ett nytt sätt att tortera mig själv och ge uttryck åt min självdestruktiva sida. Jag har lyssnat på partipolitisk propagandamusik. Nej, det är inte Internationalen vi talar om. Det är… ja, lyssna och hör själva.

En låt som inte bara dryper av klasshat (riktat nedåt) utan som också rent visuellt gör en spyfärdig när en ungmoderat i alldeles för tight T-shirt skuttar runt hög på energidryck och låtsasbrölar ut toner på en frekvens som ger alla i närheten med över 75 IQ akut diarré.

Om det flyter låt det flyta rappar Mange Schmidt och det enda jag kan tänka på är en bajskorv i bubbelpoolen.

Nej, bara nej.

Kom tillbaka Dogge, allt är förlåtet. Trolin, som är politiker, bjuder på denna fantastiska rad:  ”Politiker tuggar, om ditt och datt
Man fattar inte vad dom säger, man tror dom fått fnatt”.  Det är alltid kul när politiker spär på politikerföraktet och låtsas vara något annat än politiker själva. Utöver barnboksrimmen så är det bästa i låten denna beta-version av Vill du ligga med mig då?: ”Alla lovar fett, och säger dom har rätt, Men vem har din rygg, när du är ensam i natt”. Ja, han rimmade just fett på rätt och natt.

Kartellen backas visserligen inte av något parti men det känns som att denna spelats friskt hos alla medlemmar i Ung Vänster.

Detta är den bästa politiska schlagerlåten. Ni får själva bedöma om det är en komplimang eller ej.

Den här låten gör mig deprimerad. Jag kanske har fel men borde inte politiska kampanjlåtar vara lite peppiga och glada? Den här får mig att vilja lägga mig i badkaret, skära upp handlederna och gråtsjunga Internationalen tills allt blir svart.

Sist men absolut pinsammast. Niklas ”Nosferatu” Wykman, före detta ordförande för Moderata Ungdomsförbundet, rappar ”Upp med tändarna!”. Hans text innehåller ett fantastiskt anti-rasistiskt budskap med rader som ””varför kallar du Ali för lat?” och en uppmaning till Jimmie att sluta kalla hans vänner för tjuvar, ty de är alla vita, svarta, blåa, gula. Det finns ingen skämskudde stor nog att dölja sekundärskammen jag känner när jag lyssnar på denna låt.

För mer om politisk musik:

Detta inlägg är publicerat i Humor, Politik och taggat , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

2 Kommentarer

  1. Publicerad 29 juni, 2012 kl 10:21 | Permalänk

    Denna då? Hur kan du missa den bästa? http://www.youtube.com/watch?v=eBKAZOM4O7k

  2. DandelionFluff
    Publicerad 26 juli, 2012 kl 04:31 | Permalänk

    Måste verkligen få med KDUs vallåt på listan också, blir inte mycket bättre: http://www.youtube.com/watch?v=rOPzI5gydB4&feature=related

Kommentera

  • Skribent, författare och ibland även människa.