Lastväxlarflak för bredare utbud

Om man som åkeri vill kunna erbjuda sina kunder ett ökat utbud till en rimlig peng, så kan man välja att köpa in en lastväxlare och några olika lastväxlarflak.

De frakter som man hanterar som åkeri kan ibland vara mycket varierande. Det kan bero på att man hamnar lite mitt emellan olika större kunder, eller att man har kunder som har varierande behov. Eller så finns man på en ort där det inte finns tillräckligt med underlag för att kunna specialisera sig.

Hur det än förhåller sig så kan det hända att man hamnar i en situation där man skulle behöva flera olika slags lastbilar, eller olika lastbilar med olika flak. Men man har inte täckning för att kunna få det att gå runt. Det är då man kan satsa på att istället köpa en lastväxlare med några olika lastväxlarflak.

Rätt val av lastväxlarflak

På marknaden finns det idag en handfull olika slags lastväxlarflak att välja bland. Men behöver man köpa in allt som finns när man köper en lastväxlare? Flaken är betydligt billigare än om man köper flaken med en lastbil, men det är ändå onödigt att bara låta flaken ligga. Därför kan det vara klokt att redan i förväg ha koll på vilka flak man har nytta av.

Skulle man i ett senare skede känna att man har nytta av fler slags lastväxlarflak så är det enkelt att lägga en beställning på även detta, eller dessa. Och har man valt fel så går det alltid att sälja flaket till något annat åkeri.

5 Nov 2022