Alla borde gifta sig!

Med tanke på alla konstiga tvister och vårdnadstvister och gräl mellan par som skiljer sig, vore det bästa för alla par om de gifter sig. Det är ju så lätt att bara flytta ihop, och lite lättvindigt bara flytta in hos varandra. Det många inte tänker på, när de är kära – och kärleken är ju blind – är att när kärleken har slutat vara blind och man inser vem det är man har flyttat ihop med, är det inte längre så lätt att skilja sig. Egentligen är det lite paradoxalt att par borde gifta sig för att det är lättare att skilja sig om man är gifta med varandra.

Lättare när gifta par skiljer sig

Hur är det möjligt, kanske du undrar. Det är nämligen mycket lättare med bodelningen om an är gifta med varandra. Då gäller nämligen det mer rättvisa systemet att båda har giftorätt till hälften av allt. Även om man har ägt saker innan man blev ett par. Man delar automatiskt på allt, om man skiljer sig. Och då är det ingen mening med att ens försöka sig på att lura den andra på hälften. Den andra har ändå giftorätt på hälften av allt man har haft tillsammans. Så är det; hälften av allt.

Hälften av det som sambor har köpt tillsammans

Har man inte gift sig, gäller endast att man delar på det som man har köpt tillsammans för att bilda ett sambopar. Om den ena har ägt en sommarstuga innan man flyttade ihop, har den andra inte rätt till hälften, trots att den personen kanske har byggt byggt och renoverat mycket på sommarstugan. Trots det har den andra inte rätt till hälften av den. Samma sak gäller bilar, båtar och andra ägodelar. Endast det som samboparet har köpt för själva förhållandets skull, är sådant som man delar på vid en bodelning.

Att gifta sig underlättar alla skilsmässor

Av den anledningen önskar vi att alla par gifter sig innan de slår sina påsar ihop. Om man inte är överens, vad kan man då göra? För att en bodelning ska bli så rättvis den bara kan bli, gäller det att anlita en advokat som kan lagen om bodelning och hur man kan göra utan att det blir en dyr rättegång. Och skulle det bli en dyr rättegång, kan den personen hjälpa till med allt det juridiska som gäller allt som handlar om bodelningar. Läs mer om bodelningar på: https://www.svenskbodelning.se.

28 Sep 2018