Fyra saker att tänka på när du väljer frisör

Det finns de som klipperfrisör sig själva hemma. Det finns också dem som låter sina vänner klippa dem. Men det allra vanligaste är att man går till en frisör med jämna mellanrum. I den här texten går vi igenom några saker som är bra att tänka på när man besöker en frisör.

Var tydlig med vad du vill

Det finns frisörer som är nischade mot att klippa kvinnor, det finns dem som främst klipper barn eller män. Oavsett så har de en repertoar av vanliga frisyrer som många gillar och väljer. Om du själv vill ha en klippning som avviker från det vanligaste så är det klokt att vara tydlig med vad du vill.

Be frisören att klippa lite och sen öka på

Om du är osäker på om frisören har förstått hur du vill ha det, kör inte bara på och klipp av allt hår du har. Be hen att klippa lite först och kolla av så det blir rätt. När ni är överens så kan man ta allt hår som ska bort. Det är omöjligt att göra om när för mycket hår är avklippt.

Hitta din favorit

Självklart finns det människor som reser över hela landet för att få hjälp av en specifik frisör. Det kan till exempel finnas en frisör i Uppsala som är specialist på flätor och även om du bor i en annan stad långt därifrån så kan det vara en upplevelse att återkomma och få håret flätat av experten. När du väl har hittat din favorit så är det svårt att välja någon annan.

Hitta din lokala förmåga

Om du inte har hittat din favorit ännu eller om du inte har några specifika behov med ditt hår så kan det var bra att söka lokalt först. Om du bor i Uppsala så är det ganska omständligt att behöva resa till södra Sverige varje gång du vill träffa en frisör. Pröva några salonger i närområdet och med lite tur så hittar du just rätt. En sökning på just ”frisör Uppsala” (byt ut Uppsala mot din ort) kommer troligen att ge dig en rad olika alternativ. Här är en ett exempel på en frisör som alltid får jobbet gjort: hairstudiouppsala.com.

Regelbundenhet

När du har hittat din lokala favorit, behåll den. Boka upp en klippning var tredje eller fjärde månad och se till så att ni fortsätter hålla det framöver. Det underlättar både för dig och för frisören att veta när du kommer tillbaka och vad du vill ha. Är du osäker på hur ofta du bör klippa dig så fråga din frisör, de kan bedöma vad som är rimligt. Om ditt hår växer fort så blir besöken självklart med kortare mellanrum än om ditt hår växer väldigt långsamt.

 

5 Nov 2018