I Malmö är det billigt med hemstädning

Malmö är en fantastisk stad på många sätt. Vi har här en blandning av människor från många olika kulturer som bor och lever tätt inpå varandra. Detta minskar det främlingskap som finns i mer segregerade städer, och ger Malmö en kosmopolitisk prägel som besökare från hela världen imponeras och förtjusas av. Det är också en stad som ligger nära resten av Europa, med det myllrande Köpenhamn som första anhalt. Från Malmö reser man fort till många platser i Europa.

En annan sak som är bra med Malmö är att det är billigare än andra storstäder. Mat, uteliv, bostäder och servicetjänster kostar mycket mindre i genomsnitt än för andra städer i Sverige, som Stockholm och Göteborg. Man går runt på en mindre ekonomi, helt enkelt, och så länge hyran för affärslokalen är billig kan man ju sälja sina varor billigt. En win-win för alla Malmös invånare.

Allt populärare med hemstädning

Ett exempel på de framväxande tjänster man ser alltmer i Malmö och som är billigt, är hemstädning. Det har blivit mer populärart med hemstädning, en tjänst som ganska länge har setts som förbehållen de rikare klasserna i samhället. Att ta hjälp med hemstädning har i Malmö setts som lite snobbigt och inget man egentligen behöver. Samtidigt har utvecklingen i Malmö gått åt samma håll som i många andra större städer. Malmöborna jobbar mer och allt hårdare, och när arbetsdagen är slut och barnen har hämtats, man har lagat mat och diskat, då finns det ofta inte så mycket kraft kvar att lägga på hemstädning.

Lägg till detta att man säkert har många fritidsaktiviteter, särskilt på helgerna när man annars kanske kunde städa. Bor man i en kulturell stad som Malmö vill man såklart kunna gå på utställningar, besöka marknader och helt enkelt leva gott i sin stad, inte putsa fönstren eller göra rent bakom spisen.

RUT gör städningen billig

Så hemstädning blir allt populärare, och som tur är för Malmöborna är det än så länge väldigt billigt att ta hjälp med hemstädning i Malmö. Att prenumerera på hemstädning, där städfirman kommer hem till dig en gång i veckan, kostar inte mer än ett par tusen i månaden.

Anledningen till detta är dels att konkurrensen är stor bland städfirmor i Malmö, men också på att halva arbetskostnaden täcks av RUT-bidraget. RUT är en skattemässig förmån som alla som tar hjälp med hushållsnära tjänster kan få. Det är städfirman som tar han om det administrativa kring RUT-avdraget och när du får fakturan är ditt avdragsgilla belopp redan avdraget. Städfirman får sedan ersättning från skatteverket.

Många fördelar med hemstädning

Sett till hur billigt det är med hemstädning i Malmö är det inte konstigt att de blivit allt vanligare att ta hjälp med städningen. Människor tar ju gärna också inspiration från varandra, och om man ser att grannen eller kompisen anlitar städhjälp är steget inte långt att själv göra det.

Fördelarna är många, både hälsomässigt och för bostaden är regelbunden städning ett stort plus. Dessutom får man ju så mycket tid över att vila ut efter jobbet, samt när man är utvilad: att gå ut i sitt vackra Malmö och ta del av allt staden har att erbjuda. Här kan du läsa mer om hemstädning i Malmö.

31 Oct 2018