Ovana bilförare rena rama trafikfaran

Den som har körkort vet att bilkörning är som mycket annat som man lär sig. Det gäller att underhålla kunskaperna så att man fortfarande är en fena på det som man just har lärt sig. Har man till exempel tagit körkort och sedan inte kör på ett tag, är det (nästan) som att börja om från början igen när man väl ska köra sin bil. Väl när man har börjat köra bil igen gäller det att köra mycket, helst varje dag och långa sträckor åt gången så att handlaget att ratta en bil håller i sig. Håller man upp alldeles för länge, blir man ringrostig med att hantera sin bil. Därför är det viktigt att underhålla körvanan.

Bättre ta extra körlektioner än vara en trafikfara

Vet du med dig att det var länge sedan du körde bilen, kan man ta några lektioner igen för att fräscha upp minnet. Kanske köra Riskettan, eller Risktvåan för att påminna sig om hur det nu är köra bil om det är ett halt underlag.

Riskettan och Risktvåan är två obligatoriska utbildningar för alla som ska ta körkort och som måste lära sig köra bil. Den som är gammal nog och tog sitt körkort för mer än 20 år sedan hade aldrig någon halkbana att öva på. De fick sin dyrköpta erfarenhet när det verkligen hände på riktigt; sladdade med bilen på halt underlag. Idag är man tacksam över att dagens ungdomar och andra, kan få lära sig köra på halt underlag och lära sig parera fordonet för mötande bilar.

Eller gör en intensiv utbildning

Det är väldigt populärt att gå intensiva utbildningar, och kanske ta sitt körkort på en månad om man inte har några förkunskaper alls som bilförare. Har man däremot någon förälder eller någon Anna pedagogisk person i sin närhet som är villig att ge körlektioner och låta den unga få övningsköra.  I sådana fall kan den unga ta en 5 eller 10 dagars intensivutbuildning i övningskörning. Då gäller att han eller hon nästan kan köra bil, och egentligen bara behöver finslipa sitt körande på motorväg, på halkbanan, i intensiv trafik och i rondeller som exempel.

Gå en intensivutbildning i Stockholm

I Stockholm kan man gå en intensivutbildning och lära sig köra i mer intensiv trafik än ute i andra delar av landet. Trafiken i Göteborg och Stockholm är nog den svåraste trafiken att köra i, då det är en ganska hetsig trafik, folk är stressade och det bildar ofta köer på motorvägarna. Då gäller det att ta det lugnt och att alltid räkna med att bilfärden alltid tar längre tid än vanligt på grund av bilköerna. Det är bara att lära sig tålamod och andas ordentligt när man kör i den hetsiga trafiken. Läs mer här om både intensivutbildningar och att köra på halkbana i Stockholm på: http://www.halkbanastockholm.biz.

8 Jun 2018