Skam och komplex står i vägen för utvecklingen

Att lida av ett komplex innebär att man är hämmad av sig själv, sina egna tankar och att man ständigt går omkring med handbromsen i. Detta oavsett vad det handlar om också. Ta bara en sådan sak som att ha för mycket hårväxt på sin kropp. En riktig icke-faktor för den som inte har det - men ett ok att bära för den som faktiskt haft otur att födas med den genetiken.

Det kan handla om att inte våga klä sig som man vill, det kan hämma sexlivet och det kan i övrigt skapa en person som blir mindre frigjord och mindre benägen att ta steg som skulle vara främjande för utvecklingen. Allting hänger ihop.

Det är också därför som man måste se plastikindustrin med lite andra glasögon än vad man normalt gör. det är lätt att stå på barrikaderna och skrika om fåfänga då någon opererar läpparna eller brösten, lyfter rumpan eller ansiktet eller - som i det här fallet; genomföra en hårborttagning med laser.

Allt är inte svart eller vitt. Vad händer om den kvinna som opererar sina bröst får så pass bra självförtroende att hon börjar ta tag i olika saker som hon tidigare varit rädd för. Vad händer om mannen med hårig rygg i Stockholm genomför en hårborttagning med laser och i och med detta tar steget, vågar dejta och skaffar sig den familj han alltid drömt om.

Man får aldrig låta förutfattade meningar stå i vägen för viktigare saker. För dig kanske det handlar om fåfänga - för en annan person så handlar det om ett självförverkligande som tar bort skam, komplex och som i slutändan leder till en mer komplett människa.

Hårborttagning med laser är både för män och kvinnor

En talande sak gällande en av de behandlingar vi ovan nämnde är att den är jämlik i sin framtoning. Generande hårväxt drabbar såväl rik som fattig och kvinnor och män; områden där hår växer kan handla om ryggar, ben, bikinilinjer, underarmar, axlar och rumpor. Kort och gott: hår kan växa - i stor omfattning - överallt på kroppen. En hårborttagning med laser fungerar oavsett var. Och: den är permanent.

Vi kan beskriva hur förloppet ser ut. Du har problem med att hår växer på din rygg och du skäms så pass mycket över detta att du inte kan ha på dig en t-shirt. För att slutligen komma till bukt med detta problem/komplex så besöker du en klinik i Stockholm, genomför en konsultation där du bedöms som en lämplig kandidat för att genomföra en hårborttagning med laser.

Denna går till så att man - förenklat - med hjälp av starkt, rött ljus bränner bort hårrötterna. Det röda ljuset absorberas av hårets pigment och leds därefter ner i hårsäcken som alltså bränns upp. En behandling är inte nog - för att resultatet ska bli permanent så krävs det mellan 4-6 stycken behandlingstillfällen; samtliga dessutom med en vila på omkring sex veckor mellan varje. Efter den sista behandlingen på kliniken i Stockholm så är din rygg inte längre hårig - och den kommer heller inte att bli det i framtiden.

Vi lämnar alla förutfattade meningar där de hör hemma i fortsättningen, eller hur? Rakt ner i papperskorgen. Behöver en människa hjälp så ska också hjälp ges - oavsett i vilken form den kommer.

15 Feb 2018